Toestellen
06 juli 2007 - Ron Smeets

Fake Sony Ericsson W660i van CECT

De Chinese ‘namaakmolen’ draait de laatste tijd op volle toeren. De fabriek van CECT spuugt zelfs bijna dagelijks een fake Nokia, LG of, zoals in dit geval, Sony Ericsson toestel uit.

Deze fake is duidelijk een kloon van de W660i die sinds enkele maanden te koop is. In tegenstelling tot andere toestellen heeft men dit keer gekozen voor een duidelijk afwijkende naam: C2000 (wél fratsen? ;-)).

Opvallend is ook de naam die onder het display van het toestel staat; SongLive, in het lettertype van Sony Ericsson.

Enfin, qua specs is ook dit weer een gemiddelde Chinese rip-off met 2.4inch touchscreen scherm, een 2MP camera en microSD geheugenkaart.

Vreemd genoeg wordt er niet gerept over de multimedia kwaliteiten (of het gebrek daar aan) van deze W660i kloon. Aan de screenshots (foto’s helemaal beneden) is overigens te zien dat de CECT C2000 wel een multimediaspeler aan boord heeft.Gerelateerde links:
Weer een Fake Nokia van CECT, de N6300
Nokia 5700 'Music' rip-off
Videoreview van een fake iPhone
Een nep Shine die er niet op lijkt
Fake N95 met slider functie
Chinese Multimedia phone met 4MP camera
Fake Nokia 7380 op eBay
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.