Toestellen
09 juli 2007 - Ron Smeets

Fake Nokia N76, de Nokla N76

De Chinese namaakfabriek van CECT heeft wederom een fake Nokia geproduceerd.

Dit keer gaat het om de sinds vorige week ook in Nederland verkrijgbare Nokia N76. De CECT versie heet de Nokla N76 en is voorzien van een 2.6inch touchscreen display, 2MP 'Carl Zeiss' camera, microSD geheugenkaart en hij weegt 95 gram bij 108x51.5x18mm. Het lijkt er op dat het externe display vervangen is door een spiegelend frontje a-la LG Shine. Dat werd ze natuurlijk te duur bij CECT.

De officiele CECT naam is overigens CECTP 168-8, maar op de doos en het toestel staat dus 'Nokla N76'. Of de gebruikte camera een echte Carl Zeiss lens heeft waag ik echter te betwijfelen.

Meer foto's:Gerelateerde links:
Fake Sony Ericsson W660i van CECT
Nokia 5700 'Music' rip-off
De N95 XXL, of toch gewoon fake?!
Weer een nieuwe Nokia, de N85?
Fake N95 candybar met 5MP camera en touchscreen
Fake Nokia N88 en N70 op eBay
Fake Nokia 7380 op eBay
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.