Toestellen
13 november 2006 - Ron Smeets

Fake Nokia 7380 op eBay

Het verspreiden van fake versies van populaire GSM's en andere gadgets is niet helemaal voorbehouden aan Chinese bedrijfjes.

Neem bijvoorbeeld de CECT V668 van UrbanVerse. Dit toestelletje, niet veel groter dan een pakje kauwgom, wordt online in de markt gezet als de 'zeldzaamste GSM op eBay', maar is feitelijk een goedkope rip-off van de Nokia 7380 lipstick phone.

Toch hebben de namakers iemand zover gekregen dat het toestel voor zo'n 550 Euro verkocht is. En dat voor een dual-band GSM met 1MP camera, cheapo headset (zie foto's onder). Aan de doos te zien waarin de CECT-V668 geleverd wordt lijkt het toestel overigens wel in China of ergens daar in de buurt geproduceert te worden.Gerelateerde links:
Fake W800i uit Maleisie
De zoveelste...
Fake duurder dan origineel ?!
Motorola TAZR: slechte fake of toch echt?!?
Motorola Q nog voor release al nagemaakt
Chinese namaak GSM's
Nokia 8800: Faked in China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.