Toestellen
26 april 2007 - Ron Smeets

Fake N95 met slider functie

Eerder zagen we al een nep Nokia N95 die alleen uiterlijk wat van het origineel weg had maar dat was geen slider.

Deze neppert lijkt nog meer op het echte toestel, van de voorzijde tenminste, en het is zowaar ook nog een slider. Aan de foto's te zien (meer na de klik) kan ie wel maar één kant op 'sliden'.

Hij wordt op eBay al te koop aangeboden voor 175 Euro, maar ik denk niet dat er echt veel Europese gegadigden voor zullen zijn.

De namakers hebben hem, heel toepasselijk, de naam CECT N95 meegegeven. Helaas, of gelukkig voor de echte Nokia fans, vallen de specs nogal tegen. Zo moet deze 'N95' het doen met een 1.3MP camera, dual band (geen 3G) en mist hij ook de front cam. In plaats daarvan zit er zo te zien een klein speakertje.

Aan de achterkant lijkt de CECT N95 duidelijk minder op de echte Nokia. Behalve de camera zit daar ook een lelijke grote speaker.

Ik zal jullie maar niet vragen om te raden waar deze kloon vandaan komt. . .Gerelateerde links:
Fake N95 candybar met 5MP camera en touchscreen
Korte intro N95
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Fake Nokia N88 en N70 op eBay
Nokia N97 was te mooi om waar te zijn
Fake Nokia 7380 op eBay
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.