Geruchten
24 april 2007 - Ron Smeets

Fake N95 candybar met 5MP camera en touchscreen

Om dit nu een 'kloon' van de Nokia N95 te noemen vind ik wat te veel eer voor de Chinese namakers, maar zo op het eerste gezicht lijkt de MB1500 natuurlijk wel veel op Nokia's nieuwste multimedia toestel.

Wat natuurlijk meteen opvalt is het feit dat de MB1500 een candybar model is en daarmee dus ook geen echte 'kloon'. Van de overige specs valt op dat, zo lijkt het althans, deze fake N95 ook een 5MP Carl Zeiss camera heeft en dat de camera aan de voorzijde een 1.3 MP versie is. Bluetooth, microSD en stereo luidsprekers behoren ook tot de standaard uitrusting van de MB1500.

Verder heeft deze Chinese nepper een 3.5inch (8.2cm) touchscreen display. Iets wat de N95 van Nokis helaas niet heeft. omdat het een candybar is hebben de Chinese namakers ook een ander nadeel van de originele N95 kunnen omzeilen: de dikte. De MB1500 meet slechts 13 millimeter. Verder is ie 103mm hoog en 44mm breed.

Ondanks de schijnbare voordelen van deze nepper ten opzichte van het origineel denk ik niet dat ie buiten China ooit in de winkels zal liggen. Daar zal Nokia zeerzeker voor waken. je kunt hem voor 130 dollar (inclusief verzendkosten) wel al op eBay kopen ;-)Gerelateerde links:
Fake Nokia N88 en N70 op eBay
Fake K790 aan de ene kant, Radio aan de andere kant
Fake Nokia 7380 op eBay
Fake W800i uit Maleisie
Nokia 8800: Faked in China
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.