Entertainment
12 september 2005 - Ron Smeets

Fake kerktoren als GSM mast

Stel je voor je sluit als Telco een deal met een pastoor voor het plaatsen van een GSM mast bij zijn kerk. Vervolgens gaat de gemeente moeilijk doen over de bouwvergunningen vanwege de landschapsvervuiling van zo'n mast.

Zou u dan ook op het idee gekomen zijn om de mast te vermommen als kerktoren ? US Cellular in ieder geval wel. Zij gaan de zendmast in een nep klokkentoren bouwen bij de kerk in La Vista, Nebraska.

Op zich een fraai idee in navolging op de nep-boom-masten en zo. Wat ik mij alleen afvraag is of de mast niet gewoon in de bestaande kerktoren ingebouwd had kunnen worden. Scheelt toch weer een torentje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314