Toestellen
08 april 2007 - Ron Smeets

Fake K790 aan de ene kant, Radio aan de andere kant

Tja, zo zou je dit toestel nog het beste kunnen omschrijven.

De (Chinese) makers noemen hem de Super Audio Phone. Zoals gezegd lijkt het toestel, aan de GSM kant, verdacht veel op de Sony Ericsson K790 maar als je 'm omdraait moet je de eerste keer wel even twee keer kijken, denk ik.

Aan de achterkant (foto's na de klik) zit namelijk een TV/FM/AM Radio Tuner, compleet met een grote ronde speaker zoals we die van sommige draagbare radio's kennen.

Verder heeft het toestel aan die kant ook 6 voorkeuze knoppen, een display met de afgestemde radiofrequentie en knopjes om de zenders te zoeken. Ow ja, aan die kant zit ook nog de cameralens van het mobiele toestel.Gerelateerde links:
Bellen in de auto gaat ten koste van radio luisteren
Sony's eerste Cyber Shot camphones
Cingular introduceert Mobile Radio
Je Sony Ericsson GSM als FM Radio
Radiden, de RadioGSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.