Toestellen
19 maart 2007 - Ron Smeets

Fake iPhone voor dummies

Tja, je moet wel heel erg dom zijn, of de laatste 3 maanden onder de grond geleefd hebben, om nog nu een fake iPhone te produceren die in geen velden of wegen lijkt op het origineel.

Deze 'iPhone' heeft meer weg van de vele iPod achtige GSM's, in wit en met een soort van clickwheel, die we in 2004, 2005 en 2006 de revue hebben zien passeren.

De makers van dit modelletje proberen de Apple look-and-feel zo dicht mogelijk te benaderen door de achtergrond van het display op die van Mac OS X te laten lijken en de multimedia player heeft het uiterlijk van Apple's Quicktime.

Niet dat daardoor iemand echt zou kunnen gaan denken dat het toestel daadwerkelijk van Apple afkomstig is. Oh, en het subtiele verschil tussen het echte en dit nagemaakte Apple slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
Schaamteloze Chinese namaak
Chinese namaak ook in Barcelona
Chinese namaak iPhone?
iPhone al nagemaakt?
Chinese namaak iPod met groot display
Namaak iPod accesoires
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.