Toestellen
14 oktober 2009 - Ron Smeets

Fake BlackBerry Storm met Android

Dat ze in China zo ongeveer elk (populair) mobieltje namaken is natuurlijk al lang geen nieuws meer, maar soms kom je nog wel eens een bijzonder exemplaar tegen. De Broncho A1 is er zo eentje. Het is een duidelijke kloon van de BlackBerry Storm maar, zo kun je op het display zien, wel uitgerust met het Android (versie 1.5) besturingssysteem.

Ik ben benieuwd of de namakers de Broncho A1 ook hebben voorzien van een clickable display zoals het origineel van RIM dat heeft. Andere specs die genoemd worden zijn een 3.2 inch capacitive touchscreen display, 600MHz processor, 3,2 megapixel camera, WiFi, GPS en 128MB RAM geheugen. Kortom, niet slecht voor een Chinese fake phone, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.