Nieuws
18 november 2012 - Ron Smeets

Fake 'Apple Apps' uit de Google Play Store geschopt

In de Google Play Store zijn korte tijd enkele bekende Apple Apps te koop geweest; Garage Band, iPhoto, iMovie, Keynote, Numbers en Pages bleken echter allemaal namaak apps te zijn. Apple biedt namelijk geen Android versies haar eigen apps aan in de Google Play Store.

De betreffende apps, afkomstig van een ontwikkelaar die zich 'APPLE INC' noemde, zijn inmiddels alweer uit de Play Store geschopt door Google. 

Hoewel het niet bekend is of de fake Apple Apps ook malware (of virussen) bevatten is het aan te raden dat iedereen die deze Apps gedownload heeft deze weer verwijderd. Ik denk overigens niet dat het veel personen zal betreffen, want zo lang waren ze dus niet te koop.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.