Nieuws
05 augustus 2010 - Ron Smeets

FaceTime over 3G slurpt 3MB data per minuut

Een van de 'nieuwe' features van de iPhone 4 is FaceTime. Apple's eigen naam voor het ouderwetse videobellen, een functie waarvan de afgelopen 75 jaar al meerdere keren geprobeerd is om het tot een succes te maken, tot nu toe nog altijd zonder succes overigens ;-)

Bij de iPhone 4 kun je voorlopig alleen videobellen (via FaceTime) als je dat doet naar een andere iPhone 4 en beide toestellen moeten aan een WiFi netwerk gekoppeld zijn. Dat laatste is niet nodig als je je iPhone 4 Jailbreak'd. Dan kun je ook over 3G 'FaceTimen', maar moet je er wel voor zorgen dat je een goed (all-you-can-eat) data abonnement hebt.

Tests wijzen namelijk uit dat tijdens een FaceTime gesprek van vijf minuten zo'n 15MB data verstookt wordt, ofwel 3MB per minuut. Niet iets wat je dus wilt doen als je in het buitenland bent waar 1MB dataverkeer, afhankelijk van het land en de operator, tussen de 2,50 en 10 Euro kan kosten. Nee, dan kun je beter gebruik maken van WiFi ;-) FaceTime-Data

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.