Social Media
11 oktober 2013 - Nichal Joosse

Facebook's Graph Search naar iOS: Messenger zal veranderen

Nog steeds heeft niet iedereen toegang tot Facebook's Graph Search. Toch lijkt het erop dat Graph Search binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de iOS-app van Facebook. Dit blijkt uit een artikel van 9to5Mac, waarin ook duidelijk wordt dat de Messenger-app van Facebook een totale make-over zal krijgen. 9to5Mac wist ook te melden dat Greg Novick, die vorig jaar van Apple naar Facebook kwam om de Facebook-app voor iOS opnieuw te bouwen, het sociale netwerk heeft verlaten om terug te gaan naar Apple. 

Facebook introduceerde Graph Search in janari en rolde het uit naar alle Amerikaanse gebruikers in Augustus, maar de feature is nog steeds beperkt tot de website zelf. In het geval van Messenger zou Facebook bezig zijn om twee nieuwe versies uit te testen, waarvan er eentje veel overeenkomsten heeft met de Berichten-app in iOS. De andere is volledig aangepast aan het design van iOS 7, inclusief tabs voor actieve en recente chats, maar ook een tab voor contacten. De instellingen-menu zou te vinden zijn aan de onderkant.

9to5Mac meldde verder dat de nieuwe versie van Messenger de iPhone-contacten van gebruikers laat integreren zodat de contacten ook bereikbaar zullen zijn via Facebook. Naast alle mobiele ontwikkelingen voor deze apps is Facebook ook bezig met een update voor Messenger voor Android. Ook zouden er binnenkort nieuwe video-filters komen naar de apps van Instagram.

Over de auteur: Nichal Joosse