Social Media
22 augustus 2013 - Nichal Joosse

Facebook wil internettoegang voor iedereen

Facebook is begonnen met het initiatief Internet.org in samenwerking met andere technologiebedrijven, waaronder Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm en Samsung. Het doel van dit initiatief is om internet aan heel de wereldbevolking te geven. Momenteel hebben zo'n vijf miljard mensen in de wereld geen toegang tot het internet, wat neerkomt op zo'n twee derde van de wereldbevolking. 

CEO Mark Zuckerberg van Facebook schreef op zijn blog dat veel landen de toegang tot het internet nog niet kunnen betalen. Het aantal nieuwe internetgebruikers neemt jaarlijks wel met 9 procent toe, maar dat is volgens hem te weinig. Samen met de partners hoopt Facebook projecten op te starten om de rest van de wereldbevolking zo snel mogelijk te voorzien van internet. Ze zullen ook met maatschappelijke organisaties en telecombedrijven samenwerken om dit te kunnen realiseren.

De verschillende partners zullen al hun expertise op het gebied van telecommunicatie inzetten om zo snel mogelijk veel mensen te kunnen verbinden met het internet. Het is nog niet precies duidelijk hoe Internet.org dit gaat aanpakken, maar dit zou de komende weken duidelijk moeten gaan worden via de website. Google kondigde eerder ook al aan met Project Loon om arme en slecht bereikbare gebieden aan internet te helpen.  

Over de auteur: Nichal Joosse