Social Media
30 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Facebook telefoon en OS in aantocht

Facebook heeft op 4 April een evenement op de agenda gezet met de titel "Come See Our New Home On Android". Verschillende bronnen weten te melden dat Mark Zuckerberg en zijn kornuiten tijdens dit evenement een Facebook telefoon én Facebook OS zullen presenteren.

Tijdens het "Come See Our New Home On Android" zou Facebook hun eigen toestel presenteren dat volgens Techcrunch gemaakt is door HTC en dat het 'Facebook OS' boven op Android zou gaan werken. De samenwerking tussen Facebook en HTC lijkt een logische te zijn omdat de telefoonfabrikant in 2011 de Cha Cha op de markt bracht met een eigen Facebook knop. Het Facebook OS zou verder gaan dan de integratie zoals het sociale netwerk met Apple in iOS heeft ontwikkeld. Volgens 'bronnen' gaat de Facebook telefoon, met de code naam "Buffy', een home screen krijgen waarbij de tijdlijn zoals je nu al kent van Facebook en zoals HTC in de ONE met Blinkfeed heeft gedaan. Daarnaast zouden apps als Facebook messenger en Instagram (ook van Facebook) tot diep in het Facebook OS werken?
Facebook%20telefoon1
Wat betreft de hardware, daar weet 9to5Google over te melden dat de Facebook Phone veel gelijkenis met de iPhone 5 zou hebben met een 4.3 inch scherm 1.5GHz processor, 1GB of RAM, 16GB opslag, een 5 megapixel camera, en een 1.6 megapixel front-facing camera.
facebook-phone
Mocht Facebook daadwerkelijk met hun 'eigen' telefoon komen waarbij HTC betrokken is dan kan dit wel eens goed nieuws zijn voor het Taiwanese bedrijf? Op 4 April zullen we het nieuws vanuit het Facebook's Menlo Park HQ tot ons krijgen.

via, en

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl