Toestellen
04 november 2011 - Ron Smeets

Facebook Phone van Motorola is de Motokey Social

Motorola's eerste facebook Phone dook een maand of twee geleden al eens op en hoewel hij nog steeds niet officieel gepresenteerd is, heeft de fabrikant wel alvast de product pagina online gezet. De naam wordt dus de Motokey Social en feitelijk de eerste 'echte' concurrent van de HTC ChaCha; als het gaat om 'facebook phones'.

Echt spannend ziet de Motokey Social er niet uit en als ik de specs zo zie dan wordt dit een mid-range toestel. Leuk voor facebook addicts die een fysiek toetsenbord én touchscreen zoeken.

Wanneer de Motokey Social beschikbaar komt is nog niet bekend. De kans dat het toestel in de Nederlandse winkels verschijnt lijkt mij klein. Voor de liefhebbers hieronder nog even de belangrijkste specs van de Motorkey Social:
- 2.4 inch touchscreen display (QVGA)
- Qwerty toetsenbord
- 3 megapixel camera
- Quad-band GSM met UMTS support
- WiFi, Bluetooth
- 3.5 mm audio/headset aansluiting
- 910mAh accu

En nog een grotere afbeelding van het toestel:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.