Geruchten
05 november 2008 - Ron Smeets

Facebook Phone uitgelekt?

Online dook enkele dagen geleden een gerucht op dat de Britse Telco '3' binnenkort een mobieltje zal introduceren dat, naar eigen zeggen, de manier waarop we Facebook op onze telefoon gebruiken revolutionair zal veranderen.

Vandaag is ook een afbeelding van het toestel uitgelekt, althans dat beweert ElectricPig. Als de geruchten kloppen dan wordt het toestel, dat gemaakt wordt in samenwerking met INQ Mobile, volgende week donderdag (13 November) officieel onthuld.

Hoe de integratie tussen dit mobieltje en Facebook vormgegeven wordt is nog niet bekend. De INQ1 (zal nog wel een schuilnaam zijn) zou wel een relatief goedkoop toestel worden met een vermoedelijke adviesprijs die onder de 200 dollar (ca. 140 Euro) zal liggen.

Bovendien belooft de fabrikant, INQ Mobile, dat het toestel dezelfde 'Webkit engine' heeft als de iPhone en de T-Mobile G1, tevens te gebuiken is als USB device en standaard voorzien wordt van handige software tools zoals een eBay tracker en Windows Messenger. Als laatste gaat ook het gerucht dat de INQ1 uitgerust wordt met Skype software om als SkypePhone dienst te kunnen doen.

We zullen zien. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.