Nieuws
05 december 2008 - Redactie MobileCowboys

Facebook Panel voor de Xperia

PERSBERICHT - Sony Ericsson heeft in samenwerking met Facebook enkele nieuwe de Xperia™ X1. Deze webpanels zijn een aanvulling op het bestaande connectiviteitspanel van Dashwire, een site waarmee je de content in je telefoon kunt synchroniseren met het internet en kunt delen op diverse populaire social networksites.

De nieuwe Facebook-applicatie biedt met behulp van de unieke interface van de Xperia™ X1 een intuïtieve versie van de site, waarbij foto’s van je vrienden op het bureaublad van je telefoon (standby-scherm) komen te staan en je hun laatste statuswijzigingen kunt zien als je de plaatjes aanraakt. En voor meer Facebook-opties raak je ze nog een keer aan.

Het Xperia™ X1 Facebook-panel biedt de volgende nieuwe functies:
- Een compleet nieuwe visuele weergave van de status van je vrienden
- Simpel en snel foto’s uploaden naar Facebook
- Eenvoudige toegang tot vriendenlijsten en telefoonnummers op Facebook, met ‘klik om te bellen’- opties.

Wanneer je het display aanraakt om informatie te zien, veranderen de pictogrammen en links en krijg je toegang tot informatie die je wilt gebruiken. Tik bijvoorbeeld op het fotopictogram van je profielpagina om je foto’s te zien, of raak het fotopictogram van de profielpagina van vrienden aan om hun foto’s te bekijken.

Het Dashwire-panel zorgt voor een naadloze synchronisatie van de X1 en de inhoud daarvan met iemands computer en het internet. Met de gratis diensten van Dashwire kun je automatisch contactpersonen, sms-berichten, foto’s, filmpjes, oproepen en instellingen op je telefoon synchroniseren met een persoonlijk internetaccount. Hierdoor heb je toegang tot je informatie achter je pc of onderweg via je Xperia™ X1 en kun je eenvoudig een back-up maken van je contactpersonen, sms’jes versturen vanaf internet of foto’s en video’s delen met vrienden en op sociale sites zoals Facebook, Flickr, Twitter, FriendFeed en Bebo.

“De panels bieden gebruikers geweldige mogelijkheden voor interactie met hun gepersonaliseerde ervaringen, en bieden ontwikkelaars de mogelijkheden om ze tot leven te brengen,” aldus Ford Davidson, oprichter en directeur van Dashwire. “Door het ontwikkelen van een panel op maat hebben onze gebruikers nu via één enkele aanraking direct toegang tot al hun foto’s die op internet staan.”

De panels van Facebook en Dashwire kunnen gratis worden gedownload via de ingebouwde downloadfunctie van de smartphone of vanaf de Sony Ericsson website (kiezen voor 'Panels').

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl