Geruchten
27 januari 2011 - Ron Smeets

Facebook mobieltjes van HTC in Barcelona? UPDATE: Nee!

Ruim twee jaar geleden doken al de eerste geruchten op over een zogenaamd Facebook mobieltje. Dat bleken uiteindelijk toestellen van INQ te zijn (foto). Nu zijn de Facebook phone geruchten weer terug.

De grootste sociale netwerksite ter wereld zou namelijk van plan zijn om medio februari in Barcelona, tijdens het MWC, samen met fabrikant HTC twee Facebook toestellen gaan presenteren.

Als de geruchten kloppen dan worden in Barcelona twee high-end smartphones met Facebook branding en kleuren onthuld. De toestellen zouden op een variant van Google Android draaien waarvan de UI speciaal aan de wensen van Facebook is aangepast (nog betere social network integratie wellicht?) Over de specs wordt verder nog niet al te veel losgelaten door de bron van dit gerucht.

UPDATE (28-01, 10u45): Facebook heeft de geruchten dat de Social Netwerk site met HTC zou werken aan een tweetal 'Facebook smartphones' inmiddels ontkend. "This is really just another example of a manufacturer who has taken our public APIs (application programing interfaces) and integrated them into their device in an interesting way. The rumors around there being something more to this HTC device are overblown," aldus Dan Rose van Facebook. Op de of er (binnenkort) een Facbook mobieltje komt antwoordde hij met een stellig "No". Enfin, bovenstaand gerucht kan dus de prullenbak in.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.