Nieuws
14 juni 2010 - Ron Smeets

Facebook, Maps en Weer populairste smartphone apps in de VS

Hieronder staat een leuke infographic over de populairste smartphone (iPhone, BlackBerry, Android en de 'rest') apps van dit moment in de VS. De grafiek is gebaseerd op de aantallen keren dat de betreffende apps de afgelopen 30 dagen gedownload zijn.

Wat opvalt is het feit dat op vrijwel alle Smartphone OS'en Facebook, Google Maps en The Weather Channel in de top 3 staan. Alleen op de iPhone worden Google Maps en The Weather Channel apps verdrongen door iPod/Tunes downloads. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er ook Nederlandse gegevens zijn en of hier dan Hyves de plaats van Facebook inneemt.

smartphone-apps-US Bron: Nielsen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.