Social Media
04 april 2013 - Redactie MobileCowboys

Facebook kondigt Home app en HTC First aan

Facebook heeft een Android app en telefoon geïntroduceerd. De geruchte van de afgelopen dagen klopte dus. De Facebook Home app zal vanaf 12 April beschikbaar komen op een geselecteerd aantal telefoons. HTC is met de First de eerste fabrikant die met een 'Facebook telefoon' komt. Een kort overzicht van de presentatie die op het Facebook HQ in Menlo Park werd gehouden.

De Facebook Home app is ontstaan uit de gedachte dat Facebook gebruikers mensen zijn die met elkaar makkelijk moeten kunnen communiceren en dat daar zo min mogelijk "hinderlijke" apps voor nodig zijn. Of zoals Mark Zuckerberg het zei "Today's phones are designed around apps, not people."
facebook-phone-screen
Volgens een IDG rapport zouden de Amerikaanse smartphone gebruikers net geen 25% van hun tijd besteden op (mobiel) Facebook waarbij het sociale netwerk ver boven de ander sociale diensten uitsteekt. Alle reden dus om dat mobiele gebruik grondig aan te pakken met een eigen "OS en telefoon".
Met onderstaande video toont Facebook wat Home is.

Na de introductie van de Home app die vanaf 12 April in de Google Play Store beschikbaar zal zijn, werden door Mark Zuckerberg HTC CEO Peter Chou en Ralph de la Vega CEO Mobile bij AT&T op het podium geroepen om daar als een soort "One more thing…" de HTC First te presenteren.
htc_first
De HTC First komt in 4 kleuren (zwart, wit, rood en blauw) het is een 4G LTE toestel dat voorlopig niet in Europa om de markt zal komen, het toestel met een 4.3-inch scherm, Android 4.1 (Jelly Bean) Qualcomm Snapdragon 400 processor met dual-core CPU. Het toestel gaat vanaf 12 April bij AT&T in Amerika voor $99,99 US dollar over de toonbank. Op de HTC First zitten al vooraf geïnstalleerd de nieuwe Facebook Home applicatie maar ook Instagram. Naast die apps zullen ook Cover feed, Notifications en Chat Heads op de HTC First geïnstalleerd zijn hieronder zie je korte video's van die apps.

Naast de HTC First die met vooraf geïnstalleerde Facebook Home komt zal de Android app ook geschikt zijn voor de HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note II. Andere fabrikanten zullen ongetwijfeld later volgen net zoals meer informatie over de HTC First en Facebook Home App. To be continued dus :)

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl