Nieuws
11 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Facebook Home werkt ook op een iPhone

Toen Facebook in April van dit jaar hun Home applicatie presenteerde werd het al snel duidelijk dat iOS buitenspel gezet werd. Voor ontwikkelaar Kenny Tang een reden om daar verandering in te brengen, het eerste resultaat, Facebook Home op een iPhone, is in onderstaande video te zien.

Hoewel Facebook Home voor iOS verre van af is heeft Tang behoorlijk zijn best gedaan om een aantal functies die in Android app aanwezig zijn ook voor iOS geschikt te maken.
Facebook%20Home%20iOS
Zo zijn de Cover Feed, dubbel klikken om te liken, het launcher menu om vanuit daar een Facebook update te plaatsen (bijvoorbeeld een foto, tekst of locatie) te zien. Een van de dingen die typerend zijn voor Facebook Home op Android en wat ontbreekt in deze app is de vervanging van het home- en lockscreen. Een van de redenen waarom Apple de Home app in z'n huidige vorm niet toe zal laten in de App Store.  Via GitHub heeft Kenny Tang de broncode beschikbaar gesteld zodat deze op iPhones met een jailbreak geïnstalleerd kan worden.

In onderstaande video verteld iOS ontwikkelaar Kenny Tang over de Facebook Home voor iOS.

De video die je hieronder ziet toont een screen capture van de Facebook Home voor iOS en kijk hier voor meer informatie over de ontwikkelingen van Tang.

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl