Social Media
30 september 2011 - Ron Smeets

Facebook het nieuwe 'mobiele' gevaar voor voetgangers (fun)

Verhalen over voetgangers die ergens tegen aan lopen, of erger, omdat ze meer bezig zijn met hun (smart)phone dan het verkeer, of andere weggebruikers, zijn niet nieuw. Dat daar voor gewaarschuwd, soms zelfs met onzinnige wetsvoorstellen, wordt ook niet.

Via een Dutch Cowboy Arjan werd ik zojuist attent gemaakt op dit wel heel erg modern waarschuwingsbord waarop voetgangers opgeroepen worden om toch vooral op het verkeer te letten en niet (het updaten van) hun Facebook status. Enfin, de foto hieronder spreekt verder wel voor zich, denk ik ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.