Social Media
27 september 2011 - Ron Smeets

Facebook app voor de iPad komt ook op 4 oktober

Facebook is behoorlijk populair. Dat is een understatement. Van de 800 miljoen actieve gebruikers houdt bijna de helft (44%) haar Facebook status ook mobiel bij en daarvoor zijn diverse apps beschikbaar. De iPad App is echter, nadat hij maanden geleden al eens in beta release opdook, nog steeds niet officieel gepresenteerd.

Volgens Jeff Verkoeyen, een voormalige ontwikkelaar van Facebook, had de iPad app eigenlijk al voor de zomer uitgebracht moeten worden maar dat werd, om onduidelijke reden, telkens uitgesteld. Tot 4 oktober, zo luiden de geruchten nu.

Volgens Mashable wordt de iPad Facebook app, samen met een update van de iPhone app, volgende week dinsdag (4 oktober dus) officieel gepresenteerd tijdens het Apple event waar, vermoedelijk, ook een of twee nieuwe iPhones onthuld gaan worden. De reden voor het uitstel van de afgelopen maanden zou te maken hebben gehad met een diepgaandere samenwerking tussen Apple en Facebook bij de integratie van het Social Netwerk in de nieuwe iOS software. Daarbij moet je onder andere denken aan HTML5 support.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.