Nieuws
23 maart 2010 - Martijn Derks

Fabrikanten presenteren morgen nieuwe toestelen

Eerder vandaag  sprak ik al mijn vermoeden uit dat HTC een nieuw toestel zou gaan presenteren op de Android Experience 2010. Zojuist heb ik een persbericht ontvangen met nog veel mooier nieuws. Naast HTC zullen ook LG, Motorola, Samsung en Sony Ericsson nieuwe toestellen presenteren. Het beloofd een mooie dag te gaan worden met veel mobile nieuws. Voor het hele persbericht...

Android Experience biedt overzicht Nederlands Android-landschap.
HTC, LG, Motorola, Samung en Sony Ericsson tonen nieuwste devices

Amsterdam, 23 maart 2010

Het eerste Nederlandse evenement op het gebied van Android, de Android Experience 2010, biedt bezoekers een compleet overzicht van alle ontwikkelingen op dit terrein. Zo hebben naast de belangrijkste Nederlandse Android-ontwikkelaars, ook de leveranciers van Android-devices toegezegd bij dit evenement aanwezig te zijn. HTC, LG, Motorola, Samsung en Sony Ericsson tonen hun nieuwste Android devices. Distributeur MCC heeft daartoe voor de laatste vier partijen speciaal een 'Feel and Touch' stand ingericht. De HTC-toestellen zijn te bekijken op een eigen stand.


Onder de exposerende ontwikkelaars zijn BluMediaLab, Geminoide, Hardware.Info, Holland9, Ice Mobile, Layar, The Mobile Company, Mobile Pioneers, Mediabunker, M2Mobi, Phasefour, Service2Media, Sharewire, Shinycore en The Wong and Only.


Het evenement start met een plenair ochtendprogramma, waarin Vincent Everts (Interimic), Ed Achterberg (Telecompaper), Raimo van der Klein (Layar), David-Jan Janse (Rabobank) en Mark Moons (HTC) hun visie geven op de Android-ontwikkelingen. In de middag is er gelegenheid tot netwerken op de fysieke Android market. Om half drie wordt de winnaar bekendgemaakt van de Planet Android App Challenge, voor de beste Nederlandse Android applicatie.


"Nieuwe operating systemen zoals Android, geven een duidelijke stimulans aan de adoptie van smartphones", zegt Ed Achterberg, Analist bij Telecompaper en spreker tijdens het event:."De manier waarop consumenten een mobiele telefoon gebruiken is ingrijpend veranderd, het is een wezenlijk onderdeel geworden van een levensstijl. De ontwikkeling van mobiele applicaties speelt hierbij een cruciale rol."
Juist Android heeft zich daarin het afgelopen jaar weten te onderscheiden en het aantal beschikbare applicaties voor dit platform groeide van nul naar 30.000 nu.


Android Experience vindt plaats op 24 maart in The Convention Factory in Amsterdam en is een initiatief van de MT Media Groep en Planet Android. Daarnaast is The Next Web als mediapartner verbonden aan Android Experience.

Meer informatie

Over de auteur: Martijn Derks