Toestellen
12 februari 2007 - Ron Smeets

F703i mocht niet in een emmer water!

De afgelopen weken ben ik dit toestel al een paar keer online tegen het lijf gelopen. De Fujitsu F703i, een toestel voor de Japanse markt, valt in eerste instantie met name op doordat hij waterdicht is tot op 1 meter diepte gedurende maximaal 30 minuten.

Op de stand bij NTT Docomo lag de F703i te pronken en dus hoog tijd om hem even van dichtbij te bekijken. En met kijken bedoel ik dan dus eigenlijk uitproberen! Maar ondanks herhaaldelijk aandringen wilde Masanori Goto geen emmer water halen zodat we de F703i eens echt onder water konden houden. Jammer, temeer omdat het argument was dat ze maar 1 werkend exemplaar bij zich hadden. Schijnbaar zijn ze bij NTTDocomo toch niet zo overtuigd van de waterdichtheid van de F703i dus.

Verder viel op dat het toestel nog enkele leuke features aan boord heeft. Zo is in de voorzijde van deze clamshell GSM ook een display verwerkt dat totaal niet opvalt. In tegenstelling tot andere toestellen die een 'verborgen' display hebben is de cover van de F703i niet in hoogglans afgewerkt waardoor het display nog minder opvalt.Gerelateerde links:
Waterdichte Fujitsu F703i in actie
Waterdichte GSM van Fujitsu
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.