Nieuws
05 oktober 2010 - Ron Smeets

F-Secure Mobile Security en Anti-Theft voor Symbian^3

Vandaag heeft F-Secure haar Mobile Security en Ani-Theft software ook uitgebracht voor Symbian^3 toestellen.

Mobile Security is te koop via de Ovi Store, de website van F-Secure en de mobiele service partners van de fabrikant. Anti-Theft kun je gratis downloaden via dezelfde kanalen en het wordt bovendien standaard geinstalleerd op de Nokia N8, C7 en E7 en later wellicht ook op nog andere Symbian^3 Nokia's.

Het nut van Anti-virus software voor smartphones is in de afgelopen jaren al meerdere keren bewezen. OK, er zijn nog niet heel veel (SMS)virussen en trojans in omloop, maar eentje is natuurlijk genoeg om je op hoge kosten te jagen of je toestel softwarematig te 'vernielen'.

Anti-Theft software is sowieso wel handig. Niet alleen bij diefstal, maar ook als je je toestel zelf verliest. Anti-Theft maakt het mogelijk een toestel op afstand te blokkeren of de data van het toestel te wissen in het geval van verlies of diefstal. Het kan ook het nieuwe nummer doorgeven zodra de SIM-kaart is verwisseld. De nieuwe remote locator geeft de locatie van de telefoon weer op een kaart waardoor de gebruiker zijn verloren of gestolen telefoon makkelijk kan opsporen. Een recentelijk uitgevoerd onderzoek onder 1450 mobiele bellers in Finland, Duitsland, Polen, Zweden, Maleisië, de VS en UK heeft uitgewezen dat gemiddeld 22% van de ondervraagden hun toestel verloor en nooit terugkreeg en 15% aangaf dat het toestel was gestolen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.