Nieuws
20 maart 2012 - Ron Smeets

Exynos quad core processor bevestigd voor Galaxy S III

Een echte verrassing, na alle geruchten hierover, is het natuurlijk niet. Toch is het altijd fijn dat geruchten ook eens bevestigd worden door de fabrikant zelf.

Een hooggeplaatste Samsung bobo heeft maandag tegenover de Korea Times laten weten dat de fabrikant de opvolger van de Galaxy S II (lees: de Galaxy S III) zal gaan voorzien van de zogenaamde 'single chip' 45 nanometer Exynos quad core processor 'uit eigen keuken'.

In het gesprek met de Korea Times was het hoofdonderwerp vooral de mededeling dat Samsung voor haar toekomstige nieuwe smartphone(s) zoveel mogelijk gebruik wil gaan maken van eigen (Exynos) processoren. Daarmee wil de Koreaanse fabrikant haar afhankelijkheid van concurrenten als Qualcomm verkleinen.

Letterljk meldt de Korea Times"The firm’s Exynos-branded quad-core mobile application processors (APs) are to be equipped in the Galaxy S II’s successor, according to the executive". Nu nog wachten op de officiële presentatie van de Galaxy S III. Dat kan nog een maand of twee duren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.