Nieuws
19 juli 2005 - Ron Smeets

Extreem veel Israelische kids met GSM

Onderzoek in Israel heeft uitgewezen dat daar extreem veel kinderen, vaak al op zeer jonge leeftijd, met een GSM rondlopen.

Volgens Ynetnews is dat mede te wijten aan de onveilige situatie in het land en dus de verhoogde bezorgdheid van ouders over het lot van hun kinderen.

Het geven van een GSM, waardoor ze bereikbaar zijn en ook zelf voor hulp kunnen bellen indien nodig, neemt een deel van die onzekerheid weg. Natuurlijk spelen de mobiele operators en toestelfabrikanten daar handig op in.

De getallen van GSM bezit per leeftijdgroep zijn indrukwekkend:

- 10% van de kids tussen 5 en 7 jaar

- 45% van de kids tussen 8 en 9 jaar

- 66% van de kids tussen 10 en 11 jaar

- 90% van de kids vanaf 12 jaar

Het hoge percentage kids met een GSM is ongetwijfeld ook van invloed geweest op de snelle en rigoreuze reactie van minister Itzik van Communicatie omtrent een aanbeveling van de WHO dat kinderen meer kans lopen op gezondheidsproblemen door mobiele straling dan normaal.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.