Accessoires
16 september 2006 - Ron Smeets

Extreem geile boombox voor je iPod

Tja, sorry, maar een ander (netter) woord zou de nieuwe Go + Play van Harman Kardon tekort doen.

Dit is, in mijn ogen, de mooiste iPod dock die ik sinds de komst van de populaire audioplayer gezien heb. OK, ik heb ze natuurlijk lang nog niet allemaal gezien, maar van de 12.834 die wel de revue gepasseerd zijn staat deze ver bovenaan. Ja, ook nog boven de iPod HiFi, die overigens wel op de tweede plaats komt ;-)

Harman Kardon heeft 4 speakers in de Go + Play gestopt met een totaal muziekvermogen van 60Watt. Het geluid dat daardoor geproduceerd wordt is niet alleen hard, maar ook extreem goed. Je klikt je iPod G5 of Nano boven vast in de dock. Bedienen kan behalve met het clickwheel ook met de bijgeleverde remote.

Dat ie technisch dik in orde is, is natuurlijk belangrijk, maar de Go + Play onderscheid zich van de 12.833 andere iPod docks die ik gezien heb toch met name vanwege zijn fraaie uiterlijk. Natuurlijk is dat een kwestie van smaak, maar ik denk niet dat ik de enige zal zijn die er zo over denkt. Bekijk de foto’s maar eens. . .

Hij komt in November op de markt en gaat hier in Europa 349 Euro kosten. Da’s ongeveer evenveel als de iPod G5 zelf, maar dat is ie volgens mij ook meer dan waard. Ik heb nog geprobeerd om een demo model te kopen (het was toch de laatste dag van de Expo), maar de dames van Harman Kardon waren niet te vermurwen :-(Gerelateerde links:
Fifties speakerdock voor de iPod
Design lederen 'tas' voor de iPod HiFi
Apple's nieuwste Fun gadgets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.