Entertainment
05 september 2006 - Ron Smeets

Extra boete voor mobiele bellers die 'crashen'

Over het feit dat mobiel bellen en autorijden niet echt samengaan hebben we al vaker gepost, evenals de pogingen van overheden om de mobiele telefoon zoveel mogelijk uit de handen van de chaffeur te houden.

Een gemeente in de staat Georgia heeft in de strijd tegen (hands-on) mobiel bellen tijdens het autorijden een volgende stap gezet. Recentelijk heeft men daar namelijk een wet aangenomen dat bestuurders die tijdens het bellen een ongeluk veroorzaken automatisch een boete krijgen van 500 dollar. Los van eventuele andere juridische consequenties.

Het is natuurlijk maar één van de manieren om het mobiel bellen achter het stuur te ontmoedigen, maar dit heeft wel veel weg van 'de put delven als het kalf verzopen is'. Wellicht dat DeKalb County ook eens kan gaan nadenken over preventieve acties en boetes?!Gerelateerde links:
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Dorp in Kansas wil alle GSM's uit verkeer verbannen
Gevangenisstraf voor SMSen tijdens het rijden
Mobiel bellen slecht voor je besluitvaardigheid
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.