Accessoires
06 februari 2010 - Marc Wielaert

Extra accucapaciteit voor HTC HD2

Er is een – niet originele – extra zware accu beschikbaar voor de HTC HD2, zo is inmiddels her en der te vinden. De Britse firma Clove produceerde de BP E400, een extra dikke accu met een capaciteit van maar liefst 2300 mAh, bijna het dubbele van de bij de HD2 standaard meegeleverde accu  (1230 mAh).

De fabrikant beseft ook dat deze accu niet moeders mooiste is. Op de website staat te lezen “sometimes the need outweighs the shape, aesthetics and weight of the product", vrij vertaald: design en gewicht wegen soms minder zwaar dan de behoefte - aan power. Ik moet zeggen dat de standby tijd van de HD2 mij zeker niet tegenvalt, maar ik ben zelden lang onderweg en ook vaak in de buurt van een stopcontact of - vaker nog - PC: we zien gelukkig steeds vaker dat je de telefoon ook via USB kan opladen.

Als je langere tijd zonder stroomvoorziening op pad bent is extra accucapaciteit uiteraard een uitkomst. Clove heeft in de immense BP E400 ook nog 'n standaard verwerkt, zodat je 'm voor je neer kunt zetten als je 'n film aan het bekijken bent - praktisch voor in de trein bijvoorbeeld. Dit zware exemplaar moet vijfendertig pond exclusief btw kosten, zo'n €47 euro inclusief. En exclusief transport, want voorzover ik heb kunnen vinden is hij in Nederland (nog) niet te koop. In totaal ben je bij het Britse bedrijf iets meer dan €56 kwijt. Dat is zo'n twintig euro meer dan een extra origineel exemplaar...

Smaken verschillen: misschien dat er lezers zijn die het ervoor over hebben. Het standaardje is een leuke bijkomstigheid, maar de pocketability van je HD2 is met deze accu natuurlijk direct verdwenen, net als het zo charmante, ranke uiterlijk.

Over de auteur: Marc Wielaert