Accessoires
11 januari 2006 - Ron Smeets

Extern touchscreen keyboard

De MobilePen is eigenlijk niet veel meer dan de Motorola TXTR waar wij vorige week al over blogden. De vraag is echter of iemand hier ooit 430 dollar zal uitgeven.

Toegegeven, dankzij de touchscreen optie kun je, behalve het 'display-keyboard' ook gewoon erop schrijven, maar het blijft verder een extern (bluetooth) toetsenbord voor je Smartphone of PDA.

Hij is redelijk universeel en werkt op elk mobietje dat voorzien is van Bluetooth en het Symbian (Series 60) of Windows Mobile OS.

Zijn grootste tekortkoming blijft natuurlijk de belachelijke prijs waarvoor je tegenwoordig ook al een compleet nieuwe PDA of Smartphone koopt, met hetzelfde displey-keyboard en handschriftherkenning.Gerelateerde links:
Bluetooth SMS keyboard van Motorola
Opvouwbaar BlackBerry keyboard
Je GSM als toetsenbord en muis
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.