Nieuws
13 februari 2007 - Ron Smeets

Exradia verlost het lichaam van EMF straling

Tijdens een persconferentie presenteerde het Engelse Exradia de Wi-Guard, een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde oplossing om de mogelijk schadelijke gevolgen die EMF straling op het menselijk lichaam kan hebben te voorkomen.

Nu zijn er natuurlijk al tientallen van dergelijke oplossingen ‘uitgevonden’ in de afgelopen jaren en er zullen d’r ook nog veel volgen zolang de discussie over de eventuele gezondheidsrisico’s die het langdurig blootgesteld worden aan elektromagnetische straling (EMF) nog niet definitief beslist is. Enige scepsis over de W-Guard was (en is) dus zeker op zijn plaats.

Op de stand had ik een lang gesprek met een van de technische breinen van Exradia, J. Peter Shaw. Hij probeerde mij uit te leggen hoe de Wi-Guard werkt en waarom deze oplossing anders is dan diegenen die we eerder al voorbij zagen komen en die stuk voor stuk als onzinnig bestempeld konden worden.

Zoals gezegd baseerde Exradia de Wi-Guard op een gedegen wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse Leger over de gevolgen van EMF voor het menselijk lichaam. Ik zal er niet te diep op ingaan maar in grote lijnen is dit het verhaal.

Er zijn vele bronnen van EMF waaraan het lichaam blootgesteld wordt. Deze straling ‘zweeft’ vrijelijk door de lucht en interfereert ook onderling waardoor een relatief onschadelijk stralingsbeeld ontstaat dat zonder gevolgen door het lichaam geabsorbeerd wordt.

De pulserende straling van, onder andere, mobiele telefoons die relatief dicht bij het lichaam gedragen worden (aan het oor tijdens het bellen) zorgt ervoor dat de proteïneproductie in DNA cellen vertraagt waardoor die cellen fragmenteren met als gevolg dat enzymen, gericht op het repareren van de DNA cellen, geactiveerd worden om deze relatief ongevaarlijke en onnatuurlijke bedreiging en de gevolgen daarvan te neutraliseren cq. repareren. Daardoor zijn deze enzymen minder beschikbaar voor het afslaan van ‘echte gevaren’ wat ertoe kan leiden dat ons lichaam vatbaarder wordt voor ziektes en andere nadelige invloeden van buiten af.

De Wi-Guard zorgt er voor dat de pulserende EMF straling aangevuld wordt met zogenaamde ‘ruis’ zodat het lichaam de straling niet meer herkent als een bedreiging, de DNA cellen niet meer fragmenteren en de enzymen gespaard worden voor het ‘echte werk’. Snappie?

De uitvinders van Exradia stellen uitdrukkelijk dat ook zij niet weten of, aan de hand van de bovengenoemde onderzoeksresultaten, EMF straling uiteindelijk schadelijke gevolgen voor het lichaam kan veroorzaken, maar zij zeggen wel dat het voorkomen van die straling zeker geen kwaad kan. Baat het niet, dan schaadt het niet, dus.

Het Engelse bedrijf onderhandeld momenteel met diverse toestelmakers voor de implementatie van Exradia in toekomstige mobiele telefoons (en natuurlijk ook WiFi routers en andere draadloze apparatuur die vergelijkbare EMF straling uitstoten). Als ze dat lukt dan hoeven ze natuurlijk het grotendeels sceptische publiek niet te overtuigen om hun omzet veilig te stellen. Volgens J. Peter Shaw is het aan de producenten van de betreffende apparatuur om de preventieve voordelen van Exradia aan hun klanten duidelijk te maken. Mochten de in het onderzoek ontdekte gevolgen van EMF straling schadelijk zijn, dan kun je er in ieder geval zeker van zijn dat je die nadelen niet kunt krijgen van toestellen die met een Wi-Guard uitgerust zijn.

Al met al een plausibel verhaal, maar enige scepsis over dit soort oplossingen blijft toch op z’n plaats vind ik.

De Wi-Guard kan op verschillende manieren in een toestel geimplementeerd worden. Momenteel werkt Exradia aan een serie accu’s voor bekende mobiele telefoons die een dergelijke chip ingebouwd hebben. Tijdens de persconferentie deelde men een aantal Nokia 6230 toestellen uit die een Wi-Guard accu hadden. Cowboy Menno wist er een te bemachtigen. We zullen de gezondheid van Menno de komende jaren dus nauwlettend in de gaten gaan houden :-))Gerelateerde links:
Anti stralingshoesje voor je GSM
Anti-stralings chip voor GSM
Modieuze anti-stralings kleding
Weer een anti stralingshoes voor je GSM
Hoeveel straling krijg ik 'binnen' ?
UMTS straling niet gevaarlijk voor de gezondheid
Slachtoffers GSM straling kunnen naar de rechter
Schild tegen straling GSM masten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.