Entertainment
27 september 2010 - Ron Smeets

Exploderende mobieltjes in India?

Dit is een bizar en ongeloofwaardig verhaal. In Noord-Oost India (provincie Assam) zijn de afgelopen week tientallen verhalen opgedoken van mobiele bellers wiens telefoon explodeerde kort nadat ze een oproep hadden ontvangen waarbij het inkomende telefoonnummer in het display in rode cijfers werd weergegeven. Uhhm, ja dat staat er toch echt in het artikel van Sify News.

De lokale bevolking heeft zelfs al een bijnaam bedacht voor de exploderende mobieltjes: bombiles.

Er zouden inmiddels al zo'n 20 bellers in het ziekenhuis beland zijn met klachten die varieren van misselijkheid en hoofdpijn tot duizeligheid en electrische schokken. Voor zover bekend zijn er nog geen zwaar gewonden gevallen. Het klinkt mij allemaal erg onwaarschijnlijk in de oren. Ik denk dat dit typisch zo'n gerucht is dat ontstaan is nadat iemands mobieltje (en wellicht meerdere toestellen van meerdere gebruikers) problemen veroorzaakte door het gebruik van een verkeerde (nep)accu of lader. Daarvan zijn al meer verhalen bekend die wél ergens op gebaseerd zijn. Maar verreweg de meeste verhalen over exploderende mobieltjes blijken achteraf onjuist te zijn. Ik denk dat dit er ook weer zo eentje wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.