Entertainment
30 november 2007 - Ron Smeets

'Exploderende' GSM niet de doodsoorzaak, collega wel!

Een paar dagen geleden was het bericht over de dood van een Koreaanse steengroeve arbeider wereldnieuws. Aanvankelijk werd zijn 'geëxplodeerde' Nokia GSM als oorzaak genoemd maar dat bleek al snel, na onderzoek door techneuten, niet te kloppen.

Nu is een collega van het 33-jarige slachtoffer aangehouden en die heeft inmiddels bekend dat hij de man, per ongeluk, met zijn graafmachine overreden heeft.

Toen de chauffeur uitstapte zag hij het slachtoffer liggen. De telefoon die in zijn borstzak zat was door het ongeluk in brand gevlogen en omdat de dader bang was voor de gevolgen van zijn fout verklaarde hij dus dat de GSM de boosdoener was.

De 58-jarige dader is gearresteerd en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn stommiteit. En dan bedoelt men natuurlijk vooral de poging om het ongeluk te verbloemen.Gerelateerde links:
Exploderende Motorola's in Brazilie
Koreaan gedood door exploderende accu van GSM
Dode door exploderende GSM accu
Eerste dode door exploderende laptop accu?
Nokia accu explodeert tijdens opladen
Nokia 6280 met accuproblemen
Accuproblemen Nokia: 46 miljoen BL-5C batterijen retour
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.