Entertainment
02 februari 2009 - Ron Smeets

Exploderende GSM doodt eigenaar

Bij dit soort berichten gaat het meestal om een zogenaamd 'Broodje Aap' verhaal en omdat de gebeurtenissen zich meestal afspelen in het verre oosten (China) of diepe zuiden (Brazilië) zijn ze ook moeilijk te controleren.

Enfin, het nieuwste voorbeeld speelde zich onlangs in China af. Daar is een man tijdens het winkelen gedood toen de accu van zijn mobieltje tijdens een bezoek aan een Lenovo shop (wat dat er mee te maken heeft mag Joost weten) explodeerde.

De brokstukken van het exploderende toestel drongen vervolgens de borstkast van de man binnen waardoor een slagaderlijke bloeding met fatale afloop ontstond.

De precieze omstandigheden zoals het merk telefoon, accu en of het ging om een originele of namaak versie van toestel en/of accu zijn nog niet bekend.

Via: Engadget Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.