Entertainment
11 februari 2009 - Ron Smeets

Exploderende accu bleek toch een pistool te zijn

Toen ik ruim anderhalve week geleden hierover berichtte sprak ik al het vermoeden uit dat ook dit waarschijnlijk wel weer een broodje aap verhaal zou zijn. En jawel hoor, dat vermoeden werd uiteindelijk inderdaad bevestigd.

De man die twee weken geleden in een Lenovo winkel om het leven zou zijn gekomen doordat de accu van zijn mobieltje explodeerde en de broksukken zijn hartstreek binnendrongen blijkt namelijk 'gewoon' door pistoolschoten gedood te zijn.

De 'verwarring' rondom zijn mobieltje ontstonden doordat een van de kogels die de man in de borst trof door zijn mobieltje heenging dat daardoor natuurlijk zwaar beschadigd raakte.

Als de berichtgeving dit keer wel klopt dan nog is het een beetje een raar verhaal. Gesproken wordt namelijk over een immitatie vuurwapen (tja, het is wel China, ey ;-)) dat door toedoen van het slachtoffer zelf op de grond viel en toen enkele keren afging waarbij de man enkele malen in de borst en nek geraakt werd.

Hoe dan ook, ik ben blij om te lezen dat de doodsoorzaak in ieder geval geen mobiele telefoon geweest is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.