Nieuws
18 mei 2008 - Ron Smeets

Exodus bij Motorola gaat door

Na het (gedwongen) vertrek van CEO Ed Zander is de uittocht van managers en directieleden bij Motorola niet meer te stoppen en lijkt het wel of ze elkaar onder de voet lopen op op weg naar de uitgang ;-)

De volgende in de rij is de CTO, zeg maar het technisch brein van de onderneming, Richard Nottenburg. Volgens een woordvoerdster van Motorola is hij terug naar New York gegaan om meer tijd met zijn familie door te brengen en op zoek te gaan naar een andere baan.

Nottenburg was pas sinds December in dienst als CTO nadat zijn voorganger, Padmasree Warrior ook al op zoek gegaan was naar 'een nieuwe uitdaging'.

Eerder dit jaar verlieten ook al de CMO Casey Keller en Stu Reed, topman van de Mobiele Telefoon Divisie het zinkende Motorola schip.Gerelateerde links:
Motorola top verlaat (zinkend) schip
Motorola vervangt CEO Zander door COO Brown
3.500 ontslagen bij Motorola
Nog eens 2.600 ontslagen bij Motorola
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.