Geruchten
31 juli 2009 - Ron Smeets

Exit Windows Mobile, welkom Windows Phone?

Als we de geruchten van de afgelopen 24 uur mogen geloven dan gaat Microsoft haar mobiele versie van het Windows besturingssysteem omdopen van Windows Mobile naar Windows Phone.

Niet dat het OS daardoor nu ineens een heel stuk beter zal worden, maar Microsoft is zich er wel van bewust dat de naam Windows Mobile (5, 6.1, 6.5, 7 etc.) teveel 'besmet' geraakt is met het 'ach het zal wel weer Windows Mobile liggen' virus.

De bron beroept zich op uitspraken die gedaan zouden zijn tijdens een event waarbij Microsoft haar 'Kerst nieuwtjes' alvast presenteerde. De Inquirer zegt bovendien nog deze week met videobewijs van deze geruchten te zullen komen en een eerste preview van Windows Phone. We zullen zien. Een naamsverandering kan wonderen doen, maar dan moet de kwaliteit van het product uiteindelijk natuurlijk ook in positieve zin opvallen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.