Nieuws
09 maart 2011 - Martijn Derks

Exclusieve preview: Whoopaa iPhone app

In januari heb ik een artikel geschreven op Dutch Cowboys over een nieuwe Nederlandse Start-up op sociale media gebied. Deze dienst Whoopaa genaamd, combineert privé en zakelijke sociale media.

Een iPhone app kan niet ontbreken wil men succesvol zijn. Ik kreeg de exclusieve preview van de app, die vanaf vandaag gratis in de Nederlandse App Store te krijgen is. Wat deze dienst onderscheid is het feit dat het makkelijk is een scheiding aan te brengen in privé en zakelijke accounts. Door middel van een simpele knop, de kleur van de interface veranderd zodat je steeds weet of je in je privé of zakelijke account zit.

Whoopaa

De app is gemaakt door Noodlewerk, bekend van apps als: Uitzending gemist , 3FM  en VPRO's Luisterpaal. De App is dan ook van goede kwaliteit en start heerlijk snel op, de interface is net als op de website. Ik heb gisteravond een gesprek gehad met Jaap Hardeman, Projectmanager bij Whoopaa. "De App zoals die nu in de AppStore staat is absoluut geen finale versie, de app heeft de basis Whoopaa functies. En we willen graag dat de gebruikers mee gaan denken met ons, om de App zo gaande weg beter te kunnen gaan maken. Hierin hanteren we dezelfde visie als op de website."

Je kunt vanuit de App direct Twitter en LinkedIn account toevoegen en verwijderen, wil je echter je privacy settings en dergelijke aanpassen dan kan dit alleen via de website. Je kunt maximaal 10 Twitter en 10 LinkedIn accounts toevoegen en één Facebook account maar dit komt door de limiet die Facebook hiervoor hanteert. Waarschijnlijk komt hier wel verandering in gezien het feit dat Facebook met Facebook Pages aan de slag gaat. Op dit moment is het nog niet mogelijk in zowel de App als op de site, om Twitter DM's (Direct Messages) te ontvangen. Dit zal in de nabije toekomst zeker toegevoegd gaan worden, de verwachting is dat er binnen 6 maanden een nieuwe versie van de iPhone App uitkomt.

Je kunt in de App via de knoppen onder in beeld bij Networks kiezen welke account je op dat moment zichtbaar wilt hebben. foto%2017

Zodat je bijvoorbeeld alleen je Twitter accounts in de Timeline ziet, dit is aanpasbaar aan je wensen die je op dat moment hebt. Doormiddel van de schuifknop rechts boven in beeld kun je waar je ook bent in de App schakkelen tussen je privé en zakelijke accounts. Je gaat dan naar hetzelfde punt waar je in je andere account ook was. Dit is erg handig als je zaken ook privé en zakelijk aan anderen door wilt geven.

Een leuke easter egg is dat als je in het Dashboard view het icoon Timeline of Friends uittrekt dan krijg je een mooi overzicht van de laatste updates. foto%20211

Als je op de de topbar tikt krijg je een lijstje met snelkoppelingen naar je contacten, inbox, foto's, en profiel. Vanzelfsprekend kun je foto's en geotags toevoegen, zodat anderen je locatie kunnen zien. Achter de schermen zijn ook plannen een App voor het nog steeds groeiende Android platform te ontwikkelen. Ook BlackBerry en de andere grote platformen  zullen een eigen App gaan krijgen in toekomst.

Jaap Hardeman: "Whoopaa wil een Social Media-oplossing zijn die door het aanbieden van de juiste content (identiteiten en functionaliteiten) en de juiste connecties (prive & zakelijk netwerk en samenwerking met andere Social Networks) gebruikers optimaal willen ondersteunen bij hun online sociaal gedrag, waardoor ze Whoopaa gaan en/of blijven gebruiken (=cohesie-factor). image21

Naast de Whoopaa-website wilden we graag ook meer waarde toevoegen (lees: vergroten van deze cohesie-factor) door de Whoopaa-functionaliteiten ook mobiel aan te bieden. Vanwege onze iteratieve ontwikkelstrategie hebben we in eerste instantie gekozen voor de Whoopaa-basisfunctionaliteiten om vervolgens samen met onze users de mobiele app. verder door te ontwikkelen."

De app. is nu nog even alleen in Nederland te downloaden. Twee redenen hiervoor:
- We vinden het leuk om deze primeur in Nederland te laten starten
- Onze internationale marketing start volgende week en daar zal de app. ook een rol in gaan spelen

  Heb je nog geen Whoopaa account? Dan kun je deze hier gratis aanmaken. De App is onmisbaar voor Whoopaa gebruikers, en zal zoals gezegd met enige regelmaat een update krijgen net zoals de site. Zodat je alle functies die je via de site kan gebruiken ook vanaf je iPhone of iPad kan gebruiken. Het grote voordeel van Whoopaa is dat je niet meerdere Apps hoeft te opnenen om een groot deel van je social media te kunnen beheren. Dit scheelt tijd en is wel zo efficient, de app zit naar mijn mening goed in elkaar. En is erg gebruiksvriendelijk, een echte aanrader voor social media freaks en normale gebruikers.

  Je kunt de App van Whoopaa via deze link (gratis) downloaden, voorlopig alleen in de de Nederlandse App Store. Het is een universele App dus je kunt hem ook op je iPad installeren.

  Screenshots van de Whoopaa app op de iPhone 4

  foto%2043foto8foto%2028foto%2034foto%2016f24982#foto7foto%2026foto%2029foto%20210foto%2038

  Screenshots van de Whoopaa app op de iPad

  foto%2037foto%2027foto%2051foto%2044foto%2015

  Logo's

  iphone_slide1main3tv1privacy1

  Over de auteur: Martijn Derks