Nieuws
20 januari 2010 - Ron Smeets

Ex Motorola baas mag niet naar Nokia

Ruim een jaar geleden leek de draaideur bij Motorola door het aantal vertrekkenden (top)managers en personeelsleden nauwelijks nog stil te komen staan.

Erg rauwig waren ze er niet om bij de toen in diepe financiele problemen verkerende fabrikant. Scheelde weer in de personeelskosten en bonussen ;-)

Inmiddels, na de zeer goede ontvangst van nieuwe Android toestellen als de Droid, Milestone (foto) en Backflip, is de situatie bij Motorola behoorlijk, ten goede, veranderd. Het is dan ook niet gek dat ze er nu weer alles aan doen om te voorkomen dat hun (beste) mensen overstappen naar de concurrentie.

Zo heeft Motorola vorige week een zaak aangespannen tegen David Hartsfield, een ex-manager die bij Motorola verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van CDMA toestellen, om te voorkomen dat hij een vergelijkbare functie gaat bekleden bij de Amerikaanse afdeling van Nokia.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.