Nieuws
11 maart 2011 - Ron Smeets

Ex-BMW ontwerper gaat mogelijk Samsung mobieltjes maken

Het is natuurlijk voornamelijk een kwesttie van smaak, maar een vaak gehoorde klacht over Samsung mobieltjes is toch wel dat ze er niet echt mooi en vaak net iets te plastic-achtig of kitsch uit zien.

Daar komt misschien verandering in als de geprekken die de Koreaanse fabrikant op dit moment voert met Chris Bangle (foto), ex ontwerper bij BMW, tot een samenwerking gaan leiden.

De Koreaanse fabrikant is voornemens om Bangle een 'adviserende rol' te geven binnen Samsung. Hij zou zich dan overigens niet allen gaan bezig houden met het ontwerp van nieuwe mobieltjes, maar zijn kennis en kunde ook uitlenen aan de ontwerpers van TV's, Laptops en andere producten, zo meldt de Korea Herald.

Overigens is Samsung niet de enige die op de diensten van Chris Bangle aast. De 54-jarige ontwerper verliet BMW in 2009 maar kon door zijn concurrentiebeding tot vorige maand geen nieuwe design job aannemen. Inmiddels staan ook diverse autofabrikanten, waaronder Hyundai, al in de rij om Chris in te lijven. Samsung wil hem overigens geen exclusief contract aanbieden. Dat zou wel eens in het voordeel voor de Koreaanse fabrikant kunnen gaan uitwerken omdat Bangle op die manier ook vrij blijft zijn ontwerpkunsten aan andere opdrachtgevers aan te bieden. Hoe dan ook, ik denk dat een ontwerper van het niveau van Chris Bangle alleen maar positieve gevolgen zou hebben voor de looks van nieuwe Samsung mobieltjes, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.