Entertainment
16 januari 2006 - Ron Smeets

Evenveel vrouwelijke mobiele gamers

In tegenstelling tot wat in de PC- en Gameconsole wereld gebruikelijk is, wordt de mobiele gamers community niet door louter mannen bevolkt.

Een onderzoek van Glu Mobile, een van de marktleiders op het gebied van mobile gaming, heeft uitgewezen dat ongeveer evenveel mannen als vrouwen mobiel gamen.

Verder valt op dat mobiel gamen vooral aanslaat bij de wat technischer ingestelde groep jongeren tussen de 15 en 24 jaar, kortom zij die helemaal in het mobiele tijdperk opgegroeid zijn.

Het belangrijkste selectiecriterium van deze groep bij het kopen en downloaden van mobiele games blijft vooralsnog de prijs. Dat is wellicht de invloedt die de dames uitoefenen, want in de PC wereld, gedomineerd door mannen, wordt toch vooral gekozen voor de bekende en high-profile games, ongeacht de prijs.Gerelateerde links:
Mobile Gaming gaat nu pas echt 'los'
Mobiele GPS games
Mobile Game Communities groeien
Online mobiel gamen bij Free Record Shop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.