Nieuws
27 juli 2009 - Ron Smeets

Even voorstellen: Cowboy Roel

Ik mag vandaag alweer een nieuwe Cowboy aan jullie voorstellen: Roel Veenstra. Zijn eerste posting schreef hij afgelopen woensdag al. Na Harm en Rick dus de derde nieuwe blogger in een week. Roel stelt zich hieronder zelf even aan jullie voor. Welkom Cowboy!

Hoewel ik al jaren een gezonde, mannelijke fascinatie voor technologische snufjes heb, ga ik me er persoonlijk slechts gematigd aan te buiten. Ik observeer wel graag. Daarom was ik er ook niet bijzonder vroeg bij toen de mobiele telefoons populair werden en kocht ik uiteindelijk een Sagem (wie gebruikt dat nog?) prepaid, omdat het gewoon alles kon dat nodig was.

Verrassend genoeg bleek het een taai toestelletje te zijn, dat zelfs bleef werken nadat het ding een nare val van de fiets na een nachtje ijzel voor me had opgevangen. Goed, ik kon er de fietsenmaker niet meer mee bellen, maar hij kon mij nog wel bellen en spreken!

De vervanger was een Sony Ericsson T200, voor de standaarden van die tijd misschien al niet meer geavanceerd, maar snel en lekker compact. Een liefde was geboren, want dat ding werkt (als ik dat zou willen) altijd nog zonder problemen en met een redelijke standby tijd. Handig voor reizen naar een derde wereld land. Na nog wat SE’s te hebben gebruikt, kwam ik later bij de herintroductie van de T-serie gelijk uit op de T650. Inmiddels hechtte ik een stuk meer belang aan stijl, vormgeving en excentriciteit. Met dat laatste kom je ook nu nog vaak bij SE uit, maar commercieel werkt dat natuurlijk niet. Bovendien lijken ze hun beloftes omtrent de T-serie ten tijde van de T650 en T250 totaal niet waar te maken. Toch houd ik sinds die introductie de markt goed in de gaten. Daarbij let ik graag op materialen, bouwkwaliteit, gebruiksgemak en een ideale verdeling van technologische snufjes.
 
Ik kan lachen om vreemde apparaatjes als een horlogetelefoon, surf me gek op het web, maar wacht uiteindelijk graag de ontwikkeling van de techniek af totdat er een stijlvol kwaliteitsproduct staat. Als nieuwe Cowboy hoop ik dat wachten ook gedeeltelijk schrijvend door te komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.