Nieuws
05 februari 2009 - Ron Smeets

Even voorstellen: Cowboy Paul

De afgelopen maanden gaat het niet slecht met de aanmeldingen van nieuwe Cowboys. Op dit moment hebben ik zelfs een wachtlijst moeten instellen. . .

Enfin, vandaag mogen we weer een nieuwe Cowboy in ons midden verwelkomen. Paul Brackel is bij velen onder jullie wellicht bekend als de voorzitter van het Open Mobiel Internet initiatief.

Cowboy Paul zal hier natuurlijk vooral gaan posten over nieuwe ontwikkelingen in de Mobiele Internetwereld. Hij stelt zich zelf even aan jullie voor.

"Ik heb in mijn eerste werkbare leven 30 jaar bij Unilever gewerkt en in die periode veel internationale ICT projecten gedaan waarbij de nadruk vaak lag op innovatie met bedrijfsprocessen en/of technologie.

Ik schreef in 1992 een intern rapport met als aanbeveling de adoptie van ‘Internet technologie’ (web, TCP/IP – nu triviaal, toen helemaal niet) onder de titel ‘the world becomes a global village’ – kijk nu eens wat we hebben met het internet.

Sinds enige tijd ben ik aan mijn tweede carriere begonnen en daarin ben 2 a 3 dagen per week op pad als Voorzitter van Open Mobiel Internet, een initiatief waarvan inmiddels 42 partijen lid zijn. Hoofonderwerp voor 2009 is LOCATION BASED SERVICES (zie ook mijn openings artikel hier op MC)"

"Verder ben ik erg geintereseerd in moderne technologie: Schoof al in 1995 in mijn hotelkamers (reisde heel veel – 250 vluchten per jaar) het bed opzij om mijn mail van kantoor op te halen via een HP100 met ingebouwd modem. Heb er 3 gehad (en heb sindsdien toch weer een papieren agenda). Op dit moment gebruik ik een iPod Touch en Nokia E71.

Ow ja, in mijn paspoort staat dat mijn leeftijd 62 is, maar kijkend naar mijn werklust en drive lijk ik meer iemand van 52."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.