Nieuws
30 augustus 2009 - Ron Smeets

Even voorstellen: Cowboy Dennis

Binnenkort zul je hier op Mobile Cowboys meer videoreviews van toestellen gaan zien. Dit is onderdeel van een samenwerking tussen MC en Het Beste Product.

Daarnaast zullen enkele redacteuren van die site ook gaan bloggen op MC. Dennis de Vries is de eerste in die rij. Hij stelt zich hieronder even zelf aan jullie voor. Welkom Cowboy!

De Sony CMD-J5, daar begon het mee. Ik kocht niet zomaar een mobiele telefoon, maar zag het als een zoektocht. Een queeste naar de perfecte telefoon. Iedereen om mij heen liep immers al lange tijd met hun koelkasten rond, ik kon niet achterblijven. Maar dan wilde ik wel meteen goed instappen. De CMD-J5 was liefde op het eerste gezicht. Met 2 centimeters lekker plat. Een groot beeldscherm van pak em beet, anderhalve inch. En natuurlijk die ideale jog-dial om te navigeren.

Maar die antenne, die stak toch een beetje.  Voornamelijk in mijn bovenbeen als ik hem in mijn broekzak had, maar ook omdat de tofste mobieltjes toen een interne antenne hadden. Dat moest ik ook hebben. Sony was inmiddels samen gaan wonen met Ericsson en hadden de bijzonder kleine T100 geproduceerd. Geen priemende antenne, helaas ook geen jog-dial en ook geen, volgens de verkoper onmisbare, camera aanboord. Maar waarom zou je dan foto’s willen nemen met je telefoon? Hij was klein en belde, daar ging het mij toen om.

Waarom ik een cameratelefoon moest hebben, daar kwam ik achter toen ik liep te patsen mijn Motorola V3 RAZR. Een wonderlijk design, platter dan plat, maar evengoed waren ze er in geslaagd er liefst twee beeldschermen in te plaatsen. En een VGA-camera, voor als ik speciale momenten wilde vastleggen op de niet-zo-heel-erg gevoelige plaat. Toch wel handig.

Maar de race om platste telefoon was als consument al snel niet meer bij te houden. Tijd om mijn pijlen te richten op een complete telefoon. De Nokia N95 deed zijn intrede, en deed meer dan ik gewend was van een telefoon. Goede foto’s, snel internet, uitgebreide organizer. En natuurlijk een mediaspeler die mijn losse mp3-speler overbodig maakte. Wat had ik nog meer nodig? Nou, grotere broekzakken om te beginnen. En iets met een batterijtijd die niet in minuten gerekend werd.

Nu ik voor vergelijkingssite BesteProduct.nl mobiele telefoons test, kan ik mijn zoektocht serieuzer aanpakken. Gek genoeg wordt hij er niet makkelijker op. De iPhone is te Apple, de N97 niet vernieuwend, de Touch Pro 2 te groot, de Xperia X1 te ingewikkeld en de Pre te ver weg. De perfecte telefoon. Ik ga hem ooit vinden. En dan laat ik het jullie weten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.