Accessoires
30 september 2007 - Ron Smeets

Even geen mobiele bellers om je heen?

Dat lijkt een schier onmogelijke opgave, tenzij je ergens bent waar GSM's helemaal verboden zijn of je een zogenaamde GSM stoorzender ('Jammer') bij de hand hebt.

Zie hier de Palm Phone Jammer, nee hij is niet van Palm, maar wel klein (6x6.8x2cm) en licht (70g) genoeg om makkelijk in de palm van je hand te passen.

Eenmaal ingeschakeld wordt alle mobiele telefoonverkeer binnen een straal van 10 meter onmogelijk gemaakt dankzij deze stoorzender die werkt op de vier gangbare GSM frequenties, 850, 900. 1800 en 1900MHz.

Hij kost slechts 166 dollar (ongeveer 115 Euro) en online te koop bij Brando dot com in Hong Kong.

Ow, en mocht je hem kopen, denk dan wel aan de volgende waarschuwingen ;-))

- Illegal usage may be affected the emergency caller

- Avoid to use in public area without notice

Het is overigens niet de eerste portable stoorzender die op de markt komt. Vorig jaar zagen we deze al.Gerelateerde links:
Engelsen willen legalisering GSM stoorzenders
Portable GSM stoorzender
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.