Tablets
17 april 2014 - Ron Smeets

Europese verkoop Lumia 2520 gestaakt door fout in oplader

Nokia heeft vandaag de verkoop van de Lumia 2520 tablet in diverse Europese landen gestaakt. Tijdens kwaliteitscontroles is namelijk gebleken dat de AC-300 lader (foto) die bij het toestel geleverd wordt onder bepaalde omstandigheden voor problemen kan zorgen. De plastic behuizing kan los raken waardoor onderdelen bloot komen te liggen waar stroom op staat. Volgens de fabrikant zijn er nog geen ongelukken gebeurd.

Het moge duidelijk zijn dat Nokia de laders, die overigens door een externe (third party) producent geleverd worden, zo snel mogelijk gaat vervangen.

Mochten er Nederlandse of Belgische lezers zijn die al een Lumia 2520 (online) gekocht hebben in Duitsland, Oostenrijk, Finland, Denemarken, Rusland, Zwitserland of Groot Britannië, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant en de lader goed te controleren voordat je hem aanraakt als hij in het stopcontact zit.

Of deze problemen ook gevolgen hebben voor de Nederlandse lancering van de Lumia 2520, medio mei, is nog niet bekend. Desgevraagd kon Nokia Nederland alleen zeggen dat ze daar nog niets over weten.

Nokia's statement over de defecte lader: "During an internal quality control process, Nokia identified a potential product quality issue that may potentially lead to a safety concern with certain AC-300 chargers, manufactured by a third-party supplier. Under certain conditions, the plastic cover of the charger’s exchangeable plug could come loose and separate. If loose and separated, certain internal components pose a hazard of an electric shock if touched while the plug remains in a live socket."

Via: Nokia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.