Nieuws
26 april 2012 - Ron Smeets

Europese release Lumia 900 vertraagd door Amerikaans succes?

De Europese release van de Nokia Lumia 900, die in de UK gepland stond voor 27 april (morgen dus), lijkt te zijn vertraagd door de grote vraag naar het toestel in de VS.

Dat is althans wat diverse (engelse) bronnen melden. Nokia heeft inmiddels ook al gereageerd door te zeggen dat de fabrikant nooit een definitieve datum genoemd heeft, anders dan 'ergens in Q2'.

Op zich kloppen de uitspraken van Nokia. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de Europese Lumia 900, in sommige landen (ook hier in Nederland en België) een HSPA+ variant zal worden en niet de LTE versie die in de VS schijnbaar zo goed verkoopt. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.