Entertainment
24 februari 2007 - Ron Smeets

Europese PS3 minder compatible met PS2

Nog een maand en dat liggen de eerste PS3's ook bij ons in de winkels. Gisteren las ik nog in een Belgische krant dat van de 50.000 exemplaren die voor de Benelux beschikbaar komen er inmiddels al 25.000 gereserveerd zijn.

Een ander bericht over de PS3 is niet zo fraai. Schijnbaar, zo meldt Kotaku, heeft Sony de compatibilieit van de PS3 met de PS2 in het Europese model anders opgelost. In plaatst van de benodigde extra hardware is nu gekozen voor een softwarematige oplossing.

Dit betekent echter dat een aantal PS2 spellen dus niet meer zullen werken op de PS3. Om welke en hoeveel spellen het gaat is nog niet duidelijk, maar echt slim is dit natuurlijk niet van Sony.Gerelateerde links:
Jongste PlayStation3 gebruiker?
PS3 verplettert de XBox
PS3 heeft een 'PS2 Inside' voor compatibiliteit
PS3 vanaf 23 maart in de winkels voor 599 Euro
Meer dan 3 keer zoveer Wii's dan PS3's verkocht in de VS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.